Beskydská sedmička 2023

1.-2.9.2023

Zpět na rok 2023.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Registrace

Měl jsem problém sehnat registraci, ale nakonec se mi to podařilo dva dny před startem. Kuba měl registraci koupenou jako vánoční pokázku. Šli jsme zase jako jednotlivci.

Pátek

Kuba s rodinkou už byli v Beskydech dříve. Dali si v naší oblíbeném bufíku svíčkovou. Já jsem to něstíhal, ale svíčkovou jsem měl také, ale v Globusu v Pce. Do Frenštátu jsem dorazil až kolem 17 hodiny. Pobalil jsem si věci a po 18 hodině nás Jíťa hodila na start do Třince. Tak jsem si musel vystát dlouhou frontu na zaplacení změny registrace (Jíťa tam stála skoro celou frontu za mě - děkuji). Doustrojili se a Jíťa odjela. My s Kubou jsme si skočili na špagety co prodávali v bufetu na plavečáku. Pak ještě dopobalit poslední věci a šli jsme na stadion.

Rituál se svíčkovou - moje svíčková, ale v Pce v Globu.

  

Rituál se svíčkovou - Kubova svíčková a jeho rodinka ve Frenštátu.

  

Start

Startovali jsme cca 21:50 a dav se rozeběhl. Bylo poměrně teplo, ale oblačno. Cestou po městě i dál jsme pořád tak nějak klusali a někoho předbíhali. Podle průběžných výsledků jsme od startu na první kopec předběhli cca 700 závodníků.

Startovní brána.

  

Pár minut před startem.

  

První kopec

V noci bylo teplo a při seběhu prvního kopce do Řeky nám začalo pršet. Nejdřív to šlo a v lese to nebylo tak znát, ale pak byl déšť intenzivnějsí, tak jsme s Kubou zastavili a dali si něco proti dešti. Dole ve vesnici v Řece na občerstvovačce stále pršelo. Dali jsme si malou pauzu a pokračovali v deští dál.

Druhý kopec

Při výstupu na druhý kopec už nám přesalo pršet, tak to bylo fajn. Jen trasa byla dosti mokrá. Ale šlo to.

Další kopce

Dál to probíhalo v pohodě, občerstvovačka tak byla malá pauza, jinak jsme šlapali. K hotelu Bezruč to bylo takové nekonečné jako pak na Lysou horu. Na Lysé už byla znát trochu krize, únava a nedostatek spánku. Ale to jsme překonali a svižněji frčeli dolů do Ostravice.

Půlka závodu

Konečně jsme doběhli do Ostravice. Tam jsme přemazali nohy a vyměnili ponožky ( Kuba si ponožky omylem nevzal). Dali si polévku a pak dva párky s hořčicí a frčli jsme dál. Pauza byla cca 40 minut.

V Ostravici úpravy aby jsme mohli pokračovat - Kuba.

  

V Ostravici přemazávám nožičky.

  

Pak dlabu párečky.

  

Energii máme dodanou, nálada pozitivní, tak mužeme vyrazit.

  

Smrk, Čeladná a dál

Na Smrk jsme se nějak vyškrábali společně s Kubou, ale pak dolů se mi už nechtělo jít a tak jsem to celé seběhl. Kuba místy taky běžel, ale do Čeladné měl cca 20 minut zpoždění a to už jsem na něho nečekal. V Čeladné na nás čekala Jíťa aby se podívalal jak nám to jde.

Přes den byl krásný výhled.

  

Přes den byl krásný výhled.

  

Já v Čeladné.

  

Kuba dobíhá do Čeladné a na proti mu běží jeho dcera.

  

Polojasno - krása.

  

Pustevny atd.

Na Čertův Mlýn to byla taková nekonečná cesta a měl jsem tam takovou menší krizi, ale pak dolů na Tanečnici a Pustevny to už běželo samo. Na Pustevnách hodně turistů. Dal jsem si tam polévku, doplnil vodu a frčel dolů do Ráztoky. Tam měli medovník, který byl moc dobrý. A pak zase šlapat na Radhošť. Cestou na horu mě tam předběhl nějaký borec - to se mi v téhle části už moc nestávalo - spíš jsem předbíhal já ostatní, hlavně při seběhu. Profrčel jsem Radhošt a valil jsem to dolů na Pinduli. Cestou jsem nesledoval čas závodu, jen počítak čas úseků. Z Radhoště na Pinduku to bylo 35 minut.

Výstup na Radhošť.

  

Výstup na Radhošť.

  

Radhošť.

  

Poslední kopec

Na Pindule jsem si dal jen malé občerstvení a doplnil vodu a frčel dál. Sil bylo méně a méně, ale ještě to šlapalo. Na té planině pod Malým Javorníkem jsem se snažil to ještě klusat, ale stoupání na Velký Javorník už jsem jen zase šlapal. Na Velkém Javorníku jsem se konečně podíval na celková čas závodu. A nic moc. Nevěděl jsem kolik přesně jsem měl čas v loni, tak jsem to nějak nehortil, ale svižně frčel dolů. Cestou jsem pár lidí předbíhal. Byl tam i doktor z Pce (nepamatuji si jméno) a ty šli jako dvojice. Snažil jsem se aby mě dole nikdo nepředběhl a pak na koberci cca 50m do cíle jsem ještě začal sprintovat. Proběl jsem cílem a pak jsem musel být nějaký čas opřený o hůlky abych to rozdýchal.

Hurááá jsem na posledním kopci na Velkým Javorníku a teď už jenom z kopce.

  

Rozhledna na Velkým Javorníku.

  

Cíl

Doběhl jsem v čase 19:25:04. Což je o cca 20 minut lepší čas než jsem měl v loni. Převzal jsem si medaily a pak se tam objevila Jíťa. Byla na Pindule a čekala tam na Kubu a pak přifrčela. Čekal jsem tam na Kubu, ale opravdu mě nebylo moc dobře tak jsem šel pak napřed do kempu. Dal si sprchu a lehnul si v autě. Kuba doběhl v suprovém čase 20:51:53 a taky si zlepšil svůj čas.

Já v cíli v čase 19:25:04.

  

Kuba v cíli s Emilkou v čase 20:51:53.

  

Neděle ráno, kdy si vařím čajíček v autě a regeneruji.

  

Moje výsledky.

  

Moje časy a pořadí na trati.

  

Kuby časy.

  

Kuby časy a pořadí na trati.

  

Závěr

Myslím, že i přes ten deštík to byla povedená B7. Počasí poměrně teplé.

  

Zpět na rok 2023.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz