Krkonoše 1000

21.10.-1.11.2019

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

21.října - pondělí

Vyrazil jsem na rehabilitační dovolenou na penzion Malý Šišák. Do penzionu jsem dorazil kolem oběda a pak jsem měl chvilku volna tak jsem toho využil a vyrazil na mé oblíbené 1000 vrcholy. Tak jsem se vydal ten co byl blízko - Pevnost. Cesta tam i zpět byla docela příjemná a počasí pěkné.

Cestou.Vlevo Malý Šišák, vpravo Kozí hřbet.

  

Zprava: Železný vrch, Kozí hřbet, údobí Bílého Labe, Čertovo návrší.

  

Vrcholová skála na kopci Pevnost.

  

Já na vrcholu hory Pevnost.

  

Pohled z vrcholu směrem na Špindl.

  

22.října - úterý

Dopoledne jsem jel dolů do Bedřichova na welnes a odpoledne jsem se šel proběhnout na Petrovu boudu až na Dívčí kameny pak přes Čihadlo zpět. Cca 6,9km a převýšení 300m.

Z Dívčích kamenů pohled dál na Mužské kameny a Vysoké kolo.

  

Skála na vrcholu Dívčích kamenů.

  

23.října - středa

Na tento den jsem si naplánoval celodenní tůru tak jsem místo oběda dostal balíček (řízek s chlebem a jablko a pitíčko) a v 7:50 jsem vyrazil z penzionu dolů k Bílemu Labe a dál až na Luční boudu, tam jsem si dal krátkou pauzičku. Hnali se sem trochu mraky a foukalo tak jsem se trochu oblékl. Dál jsem pokračoval ke kapličce a dále na Výrovku, za ní jsem sešel z cesty a snažil se dostat na vrchol Zadní Planiny, ale vrchol byl celý prorostlí klečí a tak jsem se tam brouzdal a pomocí telefonu tak nějak našel vrchol. Když jsem pak scházel dolů tak jsem na vršku suťoviska našel výškový bod cca vrchol. Frrr hned na cestu a dál jsem pokračoval k hoře Stoh. Tak jsem šel po turistické stezce a pak uhnul do leva a šel po lesní cestě. Z té jsem pak uhnul k vrcholu. Ze začátku cesta šla, ale opět vrchol samá kleč. Tak jsem se po dosažení vrcholu Stoh vrátil zpět na cestu. Měl jsem naraženou holeň jak jsem se brodil. Jak jsem musel dělat dlouhé různé kroky a pády v křovinách tak jsem si i roztrhnul kalhoty a špinavý od větví a všude samé jehličí, ale úspěch za to stál. Cestou na Přední Planinu jsem si dal pauzu na odpočívadle a snažil se vyčistit špinavé kalhoty. Hledal jsem i zavírací špendlík abych si scvaknul roztržené kalhoty a místo toho jsem v lékarničce našel jehlu a niť, tak jsem si to sešil. Dál jsem pokračoval a došel na vrchol Struhadlo - tento vrchol byl celkem v pohodě přístupny. Pak jsem šel dolů po žluté do Špindlu a pak pěšky po zelené až na penzion. Nachodil jsem cca 31,3km s převýšením plus mínus 1230m výškových. Zpět jsem dorazil v 15:10 hod.

U Luční boudy.

  

U Výrovky.

  

Vrchol Zadní Planiny.

  

Cedulka na Přední Planině.

  

Výhled z Přední Planiny.

  

Vrchol hory Stoh.

  

Vrchol hory Stoh.

  

Roztrhnuté kalhoty.

  

Zašité kalhoty.

  

Cestou na Struhadlo.

  

Na vrcholu hory Struhadlo.

  

Na vrcholu hory Struhadlo.

  

Vrcholová skála hory Struhadlo.

  

Sjezdovka Hromovka.

  

Sjezdovka Hromovka.

  

Cesta ze Špindlu na Špindlerovku - v lese je osvětlená (vlevo stožáry osvětlení).

  

24.října - čtvrtek

Ráno po snídani jsem se vydal po hřebenu přes Dívčí a Mužské kameny kolem Vysokého kola přes Violík až přes Svinské kameny k polské chatě Szrenica. Pak jsem se vydal na Luboch moji další 1000. Tam a rychle pryč kolem Vosecké boudy, pak zpět na hřeben. Bylo hezky tak jsem si to vzal přes pramen Labe, Labskou boudu a přes Martinovu boudu a Brádlerovy boudy, Ptačí kámen a Petrovy boudy a Čihadlo do chaty. Počasí bylo pěkné na mě až teplo. Od pramenu jsem to bral jako vycházku a tak jsem nikam nespěchal. Nachodil jsem cca 28,3km a převýšení cca 975m. Cesta mi trvala cca 7 hodin.

Výhled do Polska na mraky.

  

Mužské kameny.

  

Vlevo Vysoké kolo a v pozadí chata polských pohraničářů.

  

Sněžné jámy.

  

Vrchol Violík.

  

Svinské kameny.

  

Patník na vrcholu Luboch.

  

Má vrcholovka.

  

Výhled z vrcholu Luboch.

  

Cestou na pramen Labe. Vrchol Violík a Sněžné jámy.

  

Cestou na Labskou boudu.

  

Z Ptačího kámenu - vyhlídka.

  

Z Ptačího kámenu - vyhlídka.

  

25.října - pátek

Ráno jsem vyšel cca v 8 hodin a cíl byla Sněžka. Šel jsem přes Polsko kolem jezer a až na Sněžku. Snažil jsem se to nahnat a byl jsem na vrcholu Sněžky od chaty penzionu Malý Šišák (pod Špidlerovou boudu) za 1:25minut. Tam jsem si chvilku odpočnul a stejnou cestu zpět. Celé to bylo 19,4km dlouhé a převýšení 664m a celkově jsem to šel 3:22 minut.

Polední kámen.

  

. . . .

Slezský dům a pohled na Sněžku.

  

. . . .

Na vrcholu Sněžky za hodinu a 25 minut.

  

Výhled ze Sněžky.

  

Poštovna na Sněžce.

  

Kaple na vrcholu Sněžky.

  

Výhled ze Sněžky.

  

26.října - sobota

Ráno jsme s kolegou Pavlem co byl se mnou na pokoji vyrazili cca v 8 hodin do Čertova dolu a podel Čertovy strouhy jsme došli k boudě U Bílého Labe. A pak šlapali až na Kozí chřbet na vyhlídku Krakonoš. Pak na Labskou boudu a kolem Malého Stawu a Velkého Stawu dál na Polední kámen a pak kolem Malého Šišáku až dolů na chatu. Ušli jsme cca 20,4km s převýšením 612metrů za čas cca 4:10

Červený lišejník na kamenech v Čertově strouze.

  

Zajímavá značka v Čertově dole.

  

Výhled z Kozích hřbetů - vyhlídka Krakonoš.

  

Výhled z Kozích hřbetů - vyhlídka Krakonoš.

  

Rozcestí na Kozích hřbetech.

  

27.října - neděle

Dopoledne jsem vyrazil na procházku směr Petrovka a zpět a po obědě jsme vyrazili s kolegou Pavlem po zelené turistické do Špindlu a podívat se až pod Hromovku a zpět po žluté přes boudu u Bílého Labe až zpět na naši chatu. Za celý den jsem našlapal 16,8km a převýšení 601m.

U Špindlerovky boudy - hezký a davy lidí.

  

Jako na Václaváku - cestou na Pertovku.

  

Medvědín - foto ze žluté turistické.

  

28.října - pondělí

Po včerejším vylévacím neplánovaném večírku jsem šel střízlivět. Přes Špindlerovku, Pertrovu bouda až na Mužské kameny a zpět. Ušel jsem cca 8,9km a 342m.

  

  

  

29.října - úterý

Ráno jsme s kolegou Pavlem vyrazili na takovou osmičku. Po silnci směrem na Petrovu boudu a na rozcestí Pod Petrovou Boudou jsme zahnuli do leva a přes Moravskou boudu až na Davidovy boudy a dál na Mědvedí boudy a na Brádlerovy boudy a pak přes vyhlídku Ptačí kámen na Petrovu boudu a zase dolů přes Moravskou boudu a Davidovy boudy po modré zpět na naši chatu. Byla docela mlha, ale na spíš se to drželo na hřebenu. Ušli jsme celkem cca 13,9km a 497metrů převýšení.

U Moravské Boudy - Trautenberk.

  

Vyýhled na sjezdovku Svatý Petr.

  

Pod Brádlerovými boudami - vpravo na hřebenu je Ptačí vyhlídka. Mraky jsou nízko.

  

Brádlerovy Boudy a nad ními mráček.

  

Výhled z Ptačí vyhlídky na Medvědí boudy (vlevo) a Bradlerovy boudy (vpravo) .

  

Já na vyhlídce.

  

30.října - středa

Dopoledne jsem měl výřivku a pak másáž a tak po obědě jsem vyrazil přes Petrovu boudu na Dívčí a Mužské kameny a pak zpět stejnou cestou. Bylo nádherně i když už přituhovalo. Vzal jsem to jako procházku a tak jsem dost fotil. Ušel jsem 8,9km a převýšení 342m.

Pohled na Malý Šišák a vlevo Studniční horu.

  

Petrova bouda.

  

Cesta na Dívčí kameny.

  

Krásný výhled.

  

Dívčí kameny a můj stín.

  

Výhled z Dívčích kamenů.

  

Pohled dál na Vysoké kolo a Sněžné jámy.

  

Vlevo Vysoké kolo a vpravo Velký Šišák.

  

  

Mužské kameny.

  

  

Cesta z Mužských kamenů na Dívčí kameny.

  

  

31.října - čtvrtek

Ve třech jsme vyrazili cca 12:30 kolem Špindlerovky a dál kolem Poledních kamenů a Malého a Velkého stawu až na Sněžku a zpět. Vrátili jsme se kolem 16:30 hodin. Chladno bylo, ale bez větru i na Sněžce bylo bez větru. Super procházka - Koko párty, mlíko pro všechny! Cestou jsme si užili spoustu legrace a cesta uběhla hrozně rychle i když byla docela zima. Ušli jsme 19,4km a 664m výškových.

Od Poledních kamenů - Sněžka.

  

Pod námi Malý Staw.

  

Pavel a Terka.

  

Terka na vyhlídce.

  

Z vrcholu Sněžky - v dálce Černá hora.

  

Vrchol Sněžky - bez větru.

  

Já opět na Sněžce.

  

Svačinka.

  

  

Pod Malým Šišákem při cestě zpět.

  

Západ slunce.

  

  

Závěrem

Za těch 12 dní jsem našlapal v Krkonoších 183,5km s celkovým převýšením 6455m. Počasí bylo super a ubytování a personál na Malém Šišáku taky super. Celkem jsem vyšlápl další 4 tisícovkové vrcholy v Krkonoších.

Zadní Planina 1423 m.n.m.

Stoh 1324 m.n.m.

Struhadlo 1002 m.n.m.

Luboch 1296 m.n.m.

  

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz