Smrt krásných běžců

6.4.2019

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

6.dubna - sobota

Kuba mě upozornil, že se poběží první ročník závodu v Heřmanově Městci což je kousek ode mě. Tak jsem se přihlásil a bylo to. Kuba též. Půjčil jsem si od Luboše transportéra abychom měli lepší zázemí. V sobotu jsme se sešli hodinu před startem a nike nikdo. Byl jsem tam já Kuba a Jíťa jako podpůrný tým. Startovalo se u dopravního hřiště u ohniště. Tam byl jeden týpek a ptal se zda to tady vůbec je. Po chvilce přijel pořadatel s autem plných věcí tak jsme mu to pomohli nanosit na start a postavit stánek a dvě lavičky a dva stoly. Pak už se začali pomalu scházet závodníci.

Pravidla závodu

Závod má ohruh 6km a startuje se první okruh v 9 hodin ráno a nezáleží na pořadí tohoto kola jen musí být v celou tedy v 10 hodin opět závodník na startu a opět se běží další kolo ve svém rytmu. V 18 hodin se vyběhne na poslední 10 kolo a počítá se v cíli doběhnutí tedy pořadí tohoto kola pro vyhodnocení pořadí.

Závod

Blížila se 9 hodina a na startu se nás do prvního okruhu vydalo cca 20 běžců. Trať byla docela složitá vedla přes les cestou spíš necestou spousta klacků a pár keříků atd. Tak to první kolo jsme běželi za pořadatelem abychom věděli trochu trať. První skoro polovina vedla spíše do kopce a druhá pak z kopce. První kolo jsme doběhli cca za 40 minut. Šli jsme se napít a odpočnout si do auta. A za chvilku jsme šli se připravit na druhé kolo. To bylo pro mě krizové - měl jsem docela hlad a byla znát únava. Čas druhého kola jsme měli cca 38 minut. A hned v pauze jsem se pořádně najedl těstovinového moc dobrého salátu co pro nás udělala Jíťa. Další pauzu několikátou pauzu se na nás přijela podívat Monča s malým tak jsme chvilku kecali. Pak další pauzy přijela Hedvika s dětmi tak tam děti běhali. Počasí bylo super bylo pod mrakem a ani zima ani teplo. Chvilkama se ukázalo sluníčko. Po dévátekém kole jsme si říkali, že už to poslední snad dáme. Posledních pár kol už nás běhalo jen 6 a já s Kubou jsme běhali na 3. a 4. pozici. Pak se odstartovalo na poslední kolo a pořadatel vyběhl, ale jen chvilku to hnal. Nikomu se moc nechtělo. První dva utekli a naše čtyřka se chvilku držela vzadu. Pak ale borec co běhal poslední tak začál tahat do kopce. Kuba se ho držel, ale já jsem rezignoval. Tak nějak jsem se jich držel na kontakt. V té prudší pasáži kde občas byl rovný úsek tak byli dost pomalý tak jsem je dohnal. Kuba se ho pořád držel a ten borec už tak netahal, myslel jsem si, že šetří síly. A poslední prudší kopeček a zatáčka a lehký seběh. Tak ten borec byl asi vysílenej a nešel, tak jsem to rozeběhl a Kuba se mě chytnul a šel se mnou pak i ten borec, ale dlouho nevydržel asi ten kopec ho rozbil. Tak jsme s Kubou nasadíli, ale nevěděl jsem jak dlouho to vydržím. Tomu borcoj jsme utekli. Ale pak jsem asi 1,5km před cílem už lehce zvolnil a Kuba to hnal dál. Jen jsem si hlídal aby mě ten borec nedohnal. Asi 200m před cílem jsem toho borce viděl v dálce, ale to už jsem věděl, že mě nedá. Tak jsem doběhl na 4. místě a Kuba suprově na 3. místě. Pak jsme ještě čekali než přiběhne poslední závodník ten pořadatel a mohlo se udělat slavnostní vyhlášení. To bylo jen předání diplomů a poděkování. Pak jsme ještě z posledních sil pomohli pořadateli uklidit a odnést věci a frčli jsme domů.

Časy našil kol (6Km):

1.kolo 40minut

2.kolo 38minut

3.kolo 36minut

4.kolo 39minut

5.kolo 42minut

6.kolo 42minut

7.kolo 45minut

8.kolo 44minut

9.kolo 46minut

Já 10.kolo 38minut 51sekund

Kuba 10.kolo 37minut 28sekund

Připravujeme zázemí.

  

Připravujeme zázemí.

  

Připravujeme zázemí.

  

Kuba před závodem.

  

Já s Kubou před závodem.

  

Před startem závodu.

  

Vyběhlo se na první kolo.

  

Vyběhlo se na první kolo.

  

Vyběhlo se na první kolo.

  

Trať závodu.

  

Trať závodu.

  

Trať závodu.

  

Trať závodu.

  

Trať závodu.

  

Trať závodu.

  

Žáby byli jednou z překážek na trati.

  

Start xtého kola.

  

Start xtého kola.

  

Start xtého kola.

  

Po doběhu kola jsme se musel zapsat.

  

Výtečný salát od Jíti.

  

Start xtého kola.

  

Start xtého kola.

  

Jdeme na další kolo.

  

Doběhli jsme xté kolo a jdeme chvilku odpočívat.

  

  

  

Lukáš Jíťa a Tomík. Náš podpůrný tým.

  

Lukáš.

  

Tomík čeká až doběhnem a zapíšeme se.

  

Start posledního 10. kola.

  

Start posledního 10. kola.

  

Start posledního 10. kola.

  

Start posledního 10. kola.

  

V cíli 10.kola - 1.místo.

  

V cíli 10.kola - 2.místo.

  

Na 3. místě doběhl Kuba - super.

  

  

Na 4. místě jsem doběhl já.

  

  

Na 5. místě dobíhá borec co to ze začátku napálil.

  

Na 6. místě doběhl pořadatel.

  

Předání diplomů.

  

Předání diplomů.

  

Předání diplomů.

  

Předání diplomů.

  

Společné foto závodníků co vydrželi až do konce.

  

Oficiální výsledky.

  

  

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz