Lysá hora 24 hodin

25.-27.1.2019

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Vyrážíme v pátek

Jako každý rok jsme vyrazili s Kubou na závody LH24. Letos jsme vyrazili v pátek, ale vlakem. Jeli jsme z Pce do Ostravy a po přestupu až do Ostravice. Tak jsme opět pčespali u kamaráda Šedika.

Sobota - závod

Ráno jsme trochu zaspali vůči plánu, ale na registraci nebyla žádná fronta tak to bylo v pohodě. Zjistili jsme, že jsme ubytováný v hotelu Ondráš. Tak jsme tam vyrazili. Na pokoji jsou 4 postele a 8 závodníů dvojic. Jedna dvojice, jsou opět poláci jako vloni co s námi byli na pokoji, druhá dvojice je voják s vojandou z Hranic a třetí starší bráchové z moravy. Kuba se ustrojil a šli jsme dolů na pilu na start.

Start

Na startu v 10 hodin Kuba a ostatní závodníci odstartovali. Já šel na pokoj kde jsem si vklidu připravil věci a čekal na Kubu. Počasí bylo příjemné. Ráno bylo chvilku jasno, ale pak se udělala oblačnost, ale na vrcholu cca -8°C, ale řádově bezvětří jen lehce na vrcholu foukalo - málo. Ale začalo chumelit a jen tak nepřestalo.

První kola

Kuba po první kole je dole a já startuji. Nějak to neženu abych měl dosti sil. Vzal jsem si na sebe tričko mikinu a mamutku a cestou do prudké části mě bylo docela teplo. Ale tak nějak jsem šlapal. Ke konci prudké části jsem ztratil košíček od hůlky, ale šlapal dál - všiml jsem si toho až déle. Traverz byl celkem jako vždy hluboký nevyšlapaný prašan. Ale projít si tím musel každý. Nad traverzem ta část byla zase dosti hluboká a jen co se zahnulo na další cestu tak to bylo už v pohodě. Poslední strmá část byla ušlapaná a na vrcholu bylo co hlásili přes 2 metry tvrdého sněhu. Při seběhu dolů byl sníh udusaný a tvrdší. Ale dolů pod Lukšincem byla nejhorší část. Podklad byl tvrdý sníh, vyšlapaný a hodně kostrbatý a na tom byla silná vrstva prašanu. Takže člověk do toho skočil jako do prašanu, ale druhý krok projel prašanem a málem si vyvrtnul kotník, protože narazil na ty tvrdé části. Bylo to hodně o hubu jít natož v tom běžet. Ale místy to bylo lepší místy horší. Pak na cestě U Zbuja to bylo už dobrý - jen zkrátkou přes sjezdovku a hurá dolů - jen závěrečný úsek u hotelu pořadatelé udělali hodně těžky - dvá průdké krátké seběhy co se hned vydřeli. Pak tam natáhli hadici nebo lano aby se člověk mohl přidržet.

Další kola

Tak jsem měl první kolo za sebou a vyrazil Kuba. Šel jsem se hned najíst, protože jsem měl hlad, ale splácal jsem jedno přes druhé což mě neudělalo moc dobře na žaludek. Kuba dal třetí a říkal, že sebou nějak plácnul a že ho bolí bok. Mezi tím dorazil Luboš svým transportérem a jednu celou moji pauzu jsme prokecali. Moje další pauza na jídlo byla jen na sladké jídlo - jogust s muslíky a dukátové buchtičky s krémem a další zastávku jsem si dal zase jen na maso-slano. Přes noc se lehce oteplovalo a traverz byl čím dál schůdnější. Pak jsme se s Kubou domluvili, že Kuba půjde ještě jedno jeho 5. kolo a na mě tedy větší čas na poslední kolo a tak jsem si zdříml a vstal až k ránu abych dal mé 5. a naše celkem 10. kolo. To poslední kolo bylo už počasí o dost horší. Myslel jsem si, že bude už světlo a bude fajn, ale ono do toho začalo foukat na dost divných nezvyklých místech. Jako bylo poslední úsek prudkého stoupání před křížením, pak zkratka hned za traverzem a tam funělo tak že to tam zaválo cestu, pak na vrcholu to bylo stejné až zase pod Lukšincem na hřebínku zase funělo (tam jsem nikdy nezažil vítr). Ale lehce jsem doběhl do cíle, kde na mě čekal Luboš s Kubou. Uff dali jsme to. Pak jsem šel najíst s Kubou pak studená sprcha (teplá voda v noci došla) zabalit věci a s Lubošem jsme vyrazili domů - ještě že Lubo řídil a my v klidu mohli odpočívat.

Závěr

Závod byl super s Kubou jsme dali zase dohromady 10 kol a celkově jsme se umístili v kategorii dvojic muži 18-35 let na 17. místě ze 43. týmů.

Já odpočívám při návštěvě Luboše.

  

Dobíhám do cíle našeho 10. kola.

  

Dobíhám do cíle našeho 10. kola.

  

V cíli 10. kola - uf už to máme za sebou.

  

Tabulka našich časů.

  

  

Zpět na rok 2019.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz