Horská výzva 2016 63km

15.-16.7.2016

Zpět na rok 2016.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Úvod

Kuba navrhl jestli si nedáme nějaká závod, ale už někdy na jaře a tak jsme se přihlásili.

Pátek

Kuba jel z domu, ale já jsem byl na táboře kousek pod Červenohorském sedle. Tak v podvečer se pro mě Kuba s Jíťou stavili a jeli jsme na registraci. Potom jsme jeli zpět na tábor, kde bylo opékání buřtíků a táborák. Po desáté večer jsme se šli připravovat a v jedenáct večer pomalu vyrazili na Červenohorské sedlo. Startovalo se ve 23:55 a asi 15 minut před startem začalo trochu pršet, ale to nás neodradilo. A bylo odstartováno.

Sobota

Začátek byl lehce do kopce a po hřebenu až kolem chaty Švýcárny až na vrchol Pradědu, kdy byl první kontrolní bod. Na vrcholu docela funělo a stím lehkým deštíkem to bylo trochu nepříjemné, ale to nás nutilo frčet rychle dolů. Dole u chaty Ovčárna byla opět kontrola, ale s občerstvením, tam jsme se s Kubou nacpali a frčeli dál. Kolem Petrových kamenů a dál po hřebenů na Velký Máj. Tam jsem se docela divil, že na hřebenu nebylo tak ošklivo a poměrně skoro nefoukalo. Ale ta mlha byla nepříjemná, museli jsme pak sundat čelovky a mít je v ruce abychom dobře viděli. Pak jsme začali klesat směrem k Františkově myslivně a kousek před ní jsme odbočili vlevo a nad vodopády Merty až na rozcestí vyhlídka. Pak už začalo nekonečné stoupání pořád ve tmě a mlze. Dlouho a dlouho až jsme konečně došli na k horní nádrži Dlouhé stráně. Tam byli ještě nekonečné schody a u nádrže zase pořádně funělo. Tam už byla cesta postupně dolů až do Kout. Tam byla opět kontrola a občerstvovačka. Já si přehodil náhradní ponožky a s Kubou jsme se opět nadlábli. Bylo už světlo a tak se šlo o dost lépe. Z Kout nás čekalo nepříjemné dlouhé stoupání a bylo to tak. Šli jsme až do sedla pod Vřesovkou. A tam jsem dostal krizi. I po hřebenu jsem se táhnul jako šnek, ale Kuba měl se mnou trpělivost. Až když jsme šli z Keprníku tak jsem se trochu dostal do tempa a dolů ze Šeráku bylo taky lepší až dolů do Ramzové, kde byla poslední kontrola a občerstvení. Trošku nás naštvali, že tam neměli nic teplého ani čaj. Dál to bylo nejhorší stoupání tak jsem to nechtěl uspěchat a kopec jsem se snažil nehnat. Prošli jsme kolem Obřích skal a pak konečně na vrchol Šeráku. Ufff konečně náš poslední obří kopec za námi. Pak jsme začali klusat mimo stoupání na Keprník, ale pak opět klusali a klusali. Kolem Vřesové studánky a pak už jen posledních 3,5km do cíle. Ty poslední 3km byli nekonečné. Připadalo nám to jako 10km, ale pak konečně jsme doběhli do cíle. Hurá dali jsme to.

Závěrem

Dali jsme to za 10 hodin 53 minut a 30 sekund. Což je cca o dvě hodiny rychlejší než vloni. Ze sedla na Praděd jsme to měli za 1:27 na Ovčárnu 1:48, do Kout 4:52, do Ramzové za 7:89. Myslím že to bylo super. Skončili jsme 35. ze 116. Délka tratě byla 65,6km a převýšení +- bylo 2844m.

  

Přípravy v táboře

  

  

Před startem.

  

  

Ještě pár metrů a cííííl.

  

  

V cíli.

  

  

Finiš foto.

  

  

Finiš foto.

  

  

Zde oficiální výsledky

Zpět na rok 2016.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz