Lysá hora 24 hodin

22.-24.1.2016

Zpět na rok 2016.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

       Pátek

    S Kubou jsme se přihlásili opět na extrémní závod, ale letos jsme to dali společně jako štafetu. V pátek po práci jsem se stavil pro Kubu a Jíťu a frčeli jsme přes Olomouc do Ostravice. Cestou byla pěkná zima od -8°C a místy až -13°C. V Ostravici jsme byli minimálně 20 minut po osmé večer a registrace měli jen do osmi. Ale zkusili jsme to ještě a vzali nás. Tak super. Pak jsme jen museli ještě vyjet autem prudkou zasněženou silnici ke kamárádovi co nám zapůjčil dům, když byl tou dobou na dovolené. Vyjeli jsme. Vzali jsme si pár věcí a v mrazu rychle do domečku. Tam jsme si uvařili čaj a dali si večeři a šli spát.

       Sobota

    Něco po sedmé hodině jsme se probudili s výhledem na vrchol Lysé hory. Pořádně jsme se nasnídali a pobalili a šli se ubytovat na hotel. Šli jsme tedy na hotel Sluníčko - cesta tam byla nekonečná a se spousty věci na zádech. Ale došli jsme tam. Ubytovali se. V pokoji byli tři postele a jedna byla pro nás s Kubou. Super, že tam byla pěkná koupelna. Vybali jsme si věci a já se začal připravovat na start. S Kubou jsme se dohodli, že já půjdu první kolo. Na pokoji s námi byli ještě další dvě dvojice závodníků. Jedna z nich měla strategii střídání po dvou kolech a pak napíšu jak to dopadlo.

       Start

    Došli jsme s Kubou na start a poměrně tam trochu foukalo na to že to bylo dole v údolí. Jen co jsme došli tak se během chvilky odstartovalo. Mi popřál hodně štěstí a já běžel. No chvilku jsem běžel, ale přeci jen má kondička už má trhliny a tak jsem pak nasadil rychlou chůzí. Na konci široké cesty jsem si dal dal zastávku a nasadil řetízkové nesmeky a pak v prudší části to s nimi bylo o mnoho lepší. Závodník co šel předemnou bez nich se častou kouzal dolů. Cesta byla v řadě za sebou a nemělo cenu předbýhat. Těšil jsem se na travezr co vede po lesní cestě, ale bohužel cesta byla zasněžená a vyšlapaná byla v hlubokém sypkém sněhu jen uzounká cestička. Předbýhalo se tam jen velmi obtížně. Šlo se dost blbě u v tom vyšlapaném. Jako kdyby jste šli v písčitém korytě, jen bylo ze sněhu.

       Vrchol

    Pak konečně posledních pár stoupání se závěrečným vrcholovým strmým svahem. A hurá jsem na vrcholu. Cesta mi trvala na vrchol hodinu a 36 minut což bylo o cca 15minut víc než před dvěma roky. Cestou jsem potkal jednoho závodníka z té dvojice co bydlí s námi na pokoji a trošku jsem mu nedoporučoval strategii střídání po dvou kolech. Pípnutí čipu bylo letos až za vrcholem cestou dolů, kde bylo měli závětří u velké chaty.

       Cesta dolů

    Cesta byla pěkně zasněžená, ale přeci jen sníh byl udusaný, ale dalo se bežet krajem kde byl sníh pěkně sypký a hluboký a to člověk nemusel brzdit. Tak jsem byl z vrcholu Lysé dole v Sepetné za 28 minut což bylo o 12 minut rychlejší než před dvěma roky. Dole jsem ještě musel dojít na parkoviště u transformátoru, kde na mě čekal Kuba. Předal jsem mu čip a on šel na další kolo.

       Odpočinek

    Já šel do hotelu Sluníčko, kde jsem se svlékl z úplně promočených (propocených) věcí. Dal jsem něco uschnout a osprchoval se. Pak si skočil na raut se pořádně najíst, protože jsem měl hlad. Po té opět na pokoj si lehce odpočnout a připravit se na další kolo. Asi hodinu po mě přišel ten závodník co byl s námi na pokoji a chtěli jít strategii dvou kol. Tak jsem se ho ptal jestli dal dvě kola. On že né, že mu to jedno bohatě stačilo. Pak už mě zazvonil telefon a já věděl, že Kuba je kousek před cílem. Tak jsem se ustrojil. Nemohl jsem najít moji kartu od pokoje, tak jsem šel bez ní - Kuba jí pak v pokoji našel.

       Druhé kolo.

    Sešli jsem se s Kubou na parkovišti u trasformátoru. Kuba měl čas výstupu 1:13 a sestupu 31 minut. Super čas. Vyměnili jsme si čip závodní za čip od pokoje a já frčel na mé druhé kolo a naše celkově třetí. Kuba si šel odpočnout, osprchovat se a najíst se na hotel.

       Další kola

    Šlo to pořád dokola, já na trati a Kuba odpočíval a pak opačně Kuba na trati a já odpočíval. Kolem cca 10 večerní začalo chumelit a nepřestalo až do konce závodu, ale pouze lehké chumelení. V noci přeci jen únava byla znát, ale pořád jsme šlapali. K ránu jsem to tak nějak počítal a spočítal jsem, že když nepřesáhneme čas kola i spředáním více jak tři hodiny tak by jsme mohli dát dohromady 10 kol. Bylo to u našeho sedmého (mého čtvrtého kola), tak jsem pří seběhu trochu zabral aby Kuboj pak zbyl čas na naše 10 kolo. Kuba nezkamal a dal taky kolo za skoro stejný čas cca 2 hodiny a 15 minut. Pak už mě zbývalo udržet cca tempo a naše deváté kolo opět dojít pod tři hodiny aby Kuba měl na naše poslední désáté kolo rezervu tedy také minimálně tři hodiny. Deváté kolo jsem dal za cca 2 hodiny a 20 minut. Kuba šel na naše poslední 10. kolo a měl na něj čas skoro 3,5 hodiny a dal to v klidu, za čas cca 2 hodiny a 5 minut. Prostě super čas. Ještě jsme měli do konce závodu čas hodinu a 15 minut, ale s tím že bych šel jsem už rozhodně nepočítal.

       V cíli

    V cíli jsem čekal už na Kubu a foťákem a abych mu mohl hned pogratulovat. Dal si občerstvení a pak jsme šli nahotel aby se Kuba převlékl, najedl se a odpočnul.

       Po závodě

    Pak jsme pobalili věci a k hotelu pro nás přijela autem Jíťa. Ta nám dála podpůrný tým. A v sobotu se pokusila o výstup na Lysou, ale bohužel cca 300 metrů pod vrcholem to otočila a vrátila se, ale super. Věci z hotelu jsme tedy naházeli do auta a frčeli opět na dlouho cestu domů.

       Pořadí

    V naší kategorii dvojic muži do 30 let jsme skončili na 14. místě z 29. V kategorii všech dvojic bez omezení věku a ženy a mix jsme byli 88. z 221.

  

   

Odjíždíme od Kuby.

  

   

  

   

U kámoše v obýváku kde jsme spali - koukáme na vrchol Lysé.

  

   

  

   

Hotel sluníčko, kde jsme měli celých 24 hodin krásný servis.

  

   

  

   

Já na startu.

  

   

  

   

A je odstartováno.

  

   

  

   

Frčíme už jen do kopce - cca 995 závodníků.

  

   

  

 

Sbíhám v prvním kole.

  

   

  

  

Pohled z našeho pokoje hotelu na krásné beskydy.

  

   

  

   

Parkoviště u transformátoru, kde začínalo kolo okruhu.

  

   

  

   

Kousek za parkovištěm u transformátoru.

  

   

  

   

Kuba dupe jak to jde.

  

   

  

   

Kuba na okruhu.

  

   

  

   

Foto u přístřešku Lukšinec.

  

   

  

   

Okruh kousek na Lukšincem.

  

   

  

   

Kuba dobíhá docíle posledního kola.

  

   

  

   

Na vrcholové pyramidě - Horotým Nechťák 10 kol.Dali jsme to.

  

   

  

   

Kuba slézá z pyramidy.

  

   

  

   

Z Kuby se stala celebrita.

  

   

  

       

Tabulka našich časů.

  

  

  

   

Zpět na rok 2016.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz