Sezemická lávka 2014

17.8.2014

ZPĚT

Nechťáci  

  

       Sobota 30.srpna 2014

Vždy pokud nám to čas dovolí tak se účastníme s Lubošem Sezemické lávky. Cílem je přejet na kole lavku z jedné strany řeky Loučná na druhou co v nejdelším čase. Úspěchem je, když to aspoň přejedete rychle.

       První jízda

První jízda se Lubošoj nepovedle, spadnul z lávky ještě na břehu tak se ani nenamočil. Má první jízda skončila asi o metr dál - bohužel už ve vodě. Vždy je jízda zajímavá nějakým kostýmem. Vzla jsem si proto horolezeckou helmu a černou kuklu a myslel, že bude vše v pohodě, ale po spadnutí do vody se mi kukla namočila a já mohl sice vydechnout, ale při nádechu se mi kukla přilepila na obličej a nepustila mi ani doušek vzduchu. Rychle jsem si musel uvolnit nos abych se mohl nadýchnout.

       Druhá jízda

Druhé kolo se Lubošoj povelo, dojel cca do 3/4 lávky a když už věděl, že spadne tak elegantně skočil do vody. Má druhá jízda byla už bez kukly a dojel jsem o metr dál něž první kolo.

       Trakaře

Další disciplína je jízda na trakaři. Jede dovojice kdy jeden veze trakař a druhý sedí na něm. Samozřejmě se jede přes lávku. Na konci lávky se musí prohodit a jet zpět. Vyhrává kdo má nejrychlejší čas. Před pár lety jsme se umístili myslím druhý, tak jsme leto měli taky šanci. První vezl Luboš mě a na konci jsme se prohodili a jako každoročně jsme se bouchly hlavou navzájem. Pak jsem vezl já Luba. Do půlky to šlo, ale přeci jen se lávka houpala a aby jsme mohli pomýšlet na stupně výtězů, tak se musí riskovat. Několikrát jsem to vyrovnal, ale jednou ne. Pustil jsem trakař a spadl do vody a Lubo taky. Problém byl, že tím pádem se trakař zlomil. To se stalo poprvné za ty roky. Ale pak ho opravili a ostatní mohli dozávodit. Tak jsme leto nic nevyhráli, ale sranda byla. Tak snad zase za rok v Sezemicích.

První závodníci na startu.

  

Luboš před startem.

  

Luboš připraven vyrazit na první jízdu.

  

Luboš po první jízdě - já před první jízdou.

  

Luboš elegantně padá do vody - píše se i v novinách.

  

Luboš po druhé jízdě.

  

  

Trakaře.

  

Já s Lubem po trakařích.

  

Oprava rozlomeného trakaře.

  

Někdo má pěkné kostými, ale těžko pohyblivé.

ZPĚT


počítadlo.abz.cz