Dolní Morava - Kralický Sněžník

běh do vrchu 2014 (13km 963výškových metrů)

2.8.2014

ZPĚT

Nechťáci  

  

       Sobota 2.srpna 2014

Dva dny předem jsem zjistil, že se na Kralický Sněžník běží závody - to jsem si nemohl nechat ujít. Tak jsme v sobotu brzy ráno vyrazili. Jela také Hedvika s Tomíkem, Eliška a Pepa. Zázemí závodu bylo před chatou U slona, kde jsme se také zaregistrovali. Závod obsahoval hlavní závod a lidový běh.

       Hlavní závod

Hlavní závod startoval v 11 hodin u obecního úřadu a běželo se dál přes most kolem kostela do stráně, pak pod bobovou dráhou, dál mezi dva nové hotely až k lomu a dál kolem mléčného pramenu výš až dál k rozcestí Pod Vilemínkou, kde bylo malé občerstvení a začlo se pořádně stoupat po žluté značce přes lavinového pole, kolem Sněžné chaty pak kolem Francisky, až k pramenu Moravy na vrchol Kralockého Sněžníku. Délka závodu byla 13km a převýšení 963 výškových metrů.

       Lidový běh

Kdo chtěl tak zádovníky lidového běhu autobus odvezl až na rozcestí Pod Vilemínkou, kde byl start závodu také v 11 hodin a trasa byla pak stejná jako konec hlavního závodu. Pořád po žluté až na vrchol Kralického Sněžníku. Délka závodu byla 5km a převýšení 520 výškových metrů.

       Jak jsme závodili

Já startoval v hlavním závodě a Hedvika s Tomíkem a Eliškou a Pepou závodili v lidovém běhu. Počasí nám přálo až moc bylo krásně slunečno a parno. Před startem se spoustu závodníku chladilo v řece Moravě. Pak přišel start. Hned za mostem se začalo stoupat a dokud jsme nedoběhli za bobovou dráhu do lesa tak bylo pořádně vedro. V lese byl přeci jen stín a tak o něco lépe. Ze začátku to, ale vůbec neutíkalo. Těšil jsem se až bude uběhnem 8km aby jsme byli Pod Vilemínkou (zde jsem byl za 50 minut), kde bude občerstvení a budeme pokračovat po trase, kterou dobře znám. Nad Franciskou jsem doběhl Tomíka s Hedvikou, pak u pramene Moravy jsem doběhl Pepu a do cíle to už byla par set metrů. Trasu jsem zvládl za 1 hodinu 36 minut a 28 vteřin. V celkovém pořadí můžů jsem byl 141. ze 190 a kategorii mužů 20-39 let jsem byl 71. z 87. Byl to suprový běh. Chvilku po mě došel Pepa, pak Eliška a pak Hedvika, Tomíkoj jsem šel naproti a od Pramene jsem ho nesl na zádech. Tak jsme všichni úspěšně došli na vrchol Kralického Sněžníku. Tomík tam byl dnes poprvé (v necelý 5. letech) a Pepa a Eliška tam byla také prvně. Pak jsme se otočili a šli dolů klidným tempem. Příjemné opět bylo Pod Vilemínkou, že bylo občestvení v podobě melounu a iontového nápoje a ještě lepší zpráva byla, že jezdil autobus co nás odvezl zpět k chatě u slona, čím jsme si ušetřili cca 6km chůze po silnici.

       Po závodě

Každý závodník dostal poukázku na jídlo a pití, což bodlo. K jídlu bylo stehno kuřete s rýží a k pití buď pivo nebo kofola. Po jídle jsme s Tomíkem a Pepou vyzkoušeli bobovou dráhu - pěkná. Vyhlášení bylo také pěkné s vystoupením kondičního cvičení a na závěr byla tombola. Tak jsme všichni vyhráli. Jen Tomík nebyl přihlášen tak nemohl vyhrát. Já vyhral tašku s přípravky na boty, Hedvika poukázku na bobovou dráhu, Pepa šroubovák se spousty nástavců a Eliška nafukovací lehátko. Prostě jsme byli velmi spokojení - byl to super závod.

Start hlavního závodu.

  

Start lidového běhu.

  

Konečně jsem u občerstvení Pod Vilemínkou - napít a jdu dál.

  

Tomík s Hedvikou šlapou - nad Sněžnou chatou.

  

Já nad Sněžnou chatou.

  

Konečně je vidět vrchol a tedy cíl.

  

Už jen pár desítek metrů - jsem nad pramenem.

  

Už jsem skoro v cíli.

  

Dupu co se dá.

  

Pepa je mi v patách.

  

Chvilku za náma dobíhá Eliška.

  

Hedvika je taky kousek za náma.

  

Vracel jsem se k pramenu pro Tomíka.

  

Oddech na vrcholu.

  

Tomíkova vrcholovka - poprvé na Kraličáku.

  

Cestou zpět - fotka u slona.

  

Občerstvení Pod Vilemínkou.

  

ZPĚT


počítadlo.abz.cz