Kralický Sněžník

9.11.2013

ZPĚT

Nechťáci

Sobota 9.listopadu

   Ráno jsme vyrazili v 7 hodin ráno od Pardubického Lídlu a frčeli jsme třemi auty do Dolní Moravy. Cestou jsme moc nespěchali a dělali pitné a čůrací zastávky. Do Dolní Moravy jsme za deštivého počasí dorazili poměrně dlouho a na výšlap jsme startovali v 10 hodin. Ale měli jsme štěstí, že přestalo pršet a celou cestu nespadla ani kapička. Šli jsme klasickou cestou přes Klepáč, po hřebenu a Malý Sněžník po hranici na na vrchol Kralického Sněžníku. Tam jsme asi hodinu čekali na kluky a pak jsme pokračovali kolem pramenu Moravy a slona dolů do údolí. Kde na asfaltce jsem přezul boty za bežecké a k autu jsem to doběhl. Celkově jsme měli velmi rychlé tempo a mě celý okruh trval 6 hodin a 15 minut ostatní došli pár za minut za mnou. Cestou zpět jsme se opět stavili u Častolovic v Čestlicích v oblíbené hospůdce a měli kachní hody - kachna s knedlíkem - hmmm to bodlo.

   Jinak se akce myslí velmi povedla - až na rychle tempo tím jsme si méně pokecali. Děkuji všem co to nevzdali a zůčastnili se i přes nepříznivou předpoveď počasí nebylo tak ošklivo. Všichni bez problémů vyšlápli na Kralický Sněžník a v pořádku se vrátili.

Účastníci: Monča a její pejsek Jerry, Mirka, Gabča, Iveta, Luboš, Jarda, Roman, Bóďa a jeho pes, Michal, Milan, Martin, Jirka, David a já.

Vyrážíme.

  

  

Iveta a Jirka šlapou.

  

  

Mraky jsou poměrně nízkou - kohled směrem na Suchý vrch.

  

  

David a Michal.

  

  

Mirka, Gabča, Monča a já.

  

  

Monča a její pejsek (Jerry)

  

  

Přelézáme plůtek k ovcím.

  

  

Už jsme na polské hranici.

  

  

  

  

Na rozhledně na Klepáči.

  

  

Rozhledna.

  

  

Holky u hraničního kamene.

  

  

Cesta k polské chatě.

  

  

Zkratka na Kralický Sněžník.

  

  

Konečně na vrcholu - čekáme na ostatní a svačíme.

  

  

Čekáme na ostatní.

  

  

Monča :-)

  

  

Společné foto - není tam Jarda, Bóďa a Jirka.

  

  

Zastávka u slona.

ZPĚT


počítadlo.abz.cz